Länder som inte är kända för god mat

Smaken kan man aldrig diskutera men dock går det rykten som säger att vissa länder definitivt är sämre på att prestera i köket än andra. Vad du själv tycker är givetvis upp till dig och man ska ta sådana rykten med en nypa salt. Även i de värsta matländerna brukar du kunna hitta Michelin krogar.

Storbritannien

Många skämt och humorserier har tagit upp komiken med brittisk mat som både ser och smakar…sisådär. Mycket fett och socker, många konstiga blandningar och framför allt ser maten rätt suspekt ut. Nu finns det naturligtvis toppklass restauranger även i Storbritannien men de är inte lika många som i grannlandet Frankrike, det är säkert.

Norge

Det sägs att maten i Norge inte bara är svindyr men också halvt om halvt osmaklig. Sant eller falskt, det beror helt på var du hamnar, men det är helt klart att Norges än så länge 8 Michelinkrogar sticker ut på kartan. Framför allt gillar man i Norge att äta fisk – mycket fisk. Och helst fermenterad, ett gammalt recept som man använde sig mycket av förr i tiden när man inte kunde förvara fisken på annat sätt. Man kan annars säga allmänt att norsk mat är väldigt enkel. Fisk, skaldjur och viltkött är det vanligaste att äta. Norrut finns det även valstek att serveras. De som ätit det säger att det smakar så långt från fisk man kan komma.

Irland

Är det sant, tänker du? Ja, faktiskt så ligger det något i att Irland är ett av världens sämsta matländer. Det sägs även att de irländare som stack västerut för en herran massa år sedan gjorde det för att maten var så hiskeligt dålig i deras eget hemland. Nu kanske var USA inte ett bättre matland, i alla fall inte om man ska kolla menyerna på gemen mans restauranger och matbord idag. Men tydligen så var det därför irländarna drog.

Mongoliet

Ett otroligt vackert land och vackert hantverk, otäck och trist mat – det är vad som sägs av en del i alla fall. Allt är kokt och i stort sett utan kryddor. Kokt fårkött, getkött och ja, kokt allt med andra ord. Dock ger det mycket energi så om du ska ut och rida över stäppen är det en bra idé att äta det.