Så blir du en Michelinkock

Jobbar du på restaurang och drömmer om det stora klippet? Då är du inte ensam. Miljoner kockar världen över styr i köket till sent varje kväll i hopp om att en inspektör från Michelinguiden ska sätta sig vid ett av deras bord och att detta skulle resultera i en eller flera snygga stjärnor. Att få en Michelinstjärna är svårt men ligger du i så går det.

Börja med att välja ut fantastiska råvaror, sätt ett tema på din restaurang, inred den unikt och skaffa fantastisk personal. Smakar det så kostar det och när vi talar om det här ämnet så är det bokstavligt menat. Ibland är det faktiskt ganska enkla knep som en kock har som gör att hans krog sticker ut och gästerna trivs mer än vanligt. Att servera på varma tallrikar, att lägga upp maten så att det ser ut som ett hantverk och att lägga ordentligt krut på kvaliteten och premiumvaror är något av det viktigaste. Men du ska även brinna för att laga mat. Gör du inte det kan du aldrig bli en Michelinkock. Det är också viktigt med bra stöttning från familj och vänner för vägen till en Michelinstjärna är lång och ganska krokig.