Fira jul med olika sorters julbord

Julen är en högtid full av traditioner, inte minst när det kommer till mat och dryck. Varje år är det samma visa med köttbullar, skinka, lax och pepparkakor. Det finns dock många trevliga alternativ om du, precis som många andra, har tröttnat på klassiska julbord. Här hittar du de bästa tipsen.

Julbord med pizza

Vill du ha julstämning men äta din favoriträtt istället för vanlig julmat? Då kan du boka julbord hos Pizza Hut i Göteborg på fredagar och lördagar från den 1:a till den 23:e december. De dukar upp en julbuffé bestående av olika sorters pizzor, kycklingvingar, vitlöksbröd, pannkakor och sallad. Till efterrätt dukas det upp en glassbuffé som passar både vuxna och barn. Dessutom ingår fri påfyllning av läsk, kaffe och te samt pepparkakor och tomteskum. Utöver det kan du såklart köpa till öl, vin eller cider om du önskar. Buffén har även många pizzor och rätter som passar vegetarianer, exempelvis pizza Margherita och vegetariska SFO-pizzor. Det här julbordet i Göteborg är perfekt för dig som vill skapa en god jultallrik med maträtter som du gillar. Julbuffén kostar 199 kronor per person. Barn i åldern 2-10 år äter för halva priset.

Vegetariskt julbord

Allt fler svenskar väljer att äta vegetariskt. Vissa äter enbart vegansk och vegetarisk mat medan andra är så kallade flexitarianer som äter mestadels vegetariskt. Det klassiska julbordet består av många fisk- och kötträtter, men det går att anpassa julbordet och göra det mer vegetariskt. Nötter och grönkål är nyttigt och passar vegetarianer, men om du vill vara lite mer kreativ kan du laga vegetarisk sill där du byter ut fisken mot svamp. Du kan också tillaga en god vegetarisk Janssons frestelse där du byter ut ansjovisen mot syrlig syltlök. Det finns också många recept på vegetariska köttbullar och julskinka om du vill skapa nya klassiker på julbordet.