Bjud in till julfirande

Julen är en tid för trevligt umgänge med nära och kära. God mat och dryck i kombination med roliga julklappar är ett vinnande koncept. Med god planering blir årets julfirande riktigt lyckat.

Arrangera julklappslekar

Har du tröttnat på att köpa presenter till alla gäster? Tar julklappsutdelningen flera timmar? Då kan det vara en bra idé att istället arrangera olika sorters julklappslekar, exempelvis Secret Santa. Då får alla gäster får en person som de ska köpa en present till. Ni bestämmer en budget för presenten och därefter få alla inhandla varsin julklapp. Du kan tipsa dina gäster om att handla julklappen hos Webhallen. Där finns det fina julklappar & julklappstips till hen som har allt och lite till. Webhallen erbjuder en samling av unika produkter som även de mest kräsna mottagarna kommer uppskatta. Pussel, sällskapsspel och teknikprylar är exempel på roliga julklappar & julklappstips till hen som har allt.

Planera julmaten i god tid

Bli ett matlagningsproffs med god planering. Vänta inte till dagen innan julafton med att planera mat och dryck till julfirandet. Var gärna ute i god tid, minst en vecka innan, och inhandla det som behövs. Bestäm vilka rätter som du vill ha på julbordet. Sill, lax, köttbullar, Janssons frestelse och julskinka är för många ett måste på julbordet, men du väljer själv om du vill ha fler eller färre maträtter. Det kan även vara trevligt att ha ett separat bord för julens sötsaker, exempelvis kola, knäck, lussebullar, pepparkakshus, mjuk pepparkaka och julgodis. Även drycken behöver planeras. Glögg och julmust är givna inslag, men även snaps, julöl och vin är populärt att servera på julen.

Glöm inte dekorationerna

Dekorationerna är A och O för att få rätt stämning på festen. Det gäller alltifrån inbjudningskorten till pynt i fönster och på bordet. Dekorera med många ljus, kottar, röda blommor och juliga kvistar för att få rätt stämning. Ställ ut tomtar, julbock, stjärnor och andra juldekorationer som du har hemma.