Gör egna drycker

Testa att göra dina egna drycker, alkoholhaltiga som alkoholfria. I Sverige bränner man friskt ute på landet, kvaliteten är kanske inte den allra bästa men kul har man. Utöver starkt brännvin var det många som förr i tiden också gjorde sitt eget vin. Du har väl sett filmen om Emil i Lönneberga som åt jästa körsbär och blev stupfull efter det att hans mamma hade bryggt vin på dem?

Idag är det också väldigt populärt att göra teer och kalla drycker själv. Många gör saft av bären de plockar i trädgården eller gör nyttiga drycker att dricka som första slurk på morgonen. Du kan bland annat blanda ingefära och citron och ta en shot varje morgon – ett riktigt hälsoknep enligt experterna.

Du som tränar mycket kan göra din egen sportdryck istället för att köpa den då det kan bli rätt dyrt i längden. Ta exempelvis vatten, druvsocker och smaksätt det med pressad apelsin eller citron. Köp en mixer och gör smoothies som är rena dunderkuren för morgontrötta. Blanda även i grönsaker och örter som spenat och basilika. Ju mer vitaminer du får i dig desto bättre.