Bli av med candidiasis med rätt mat!

Har du drabbats av candidiasis i din mun? Candidiasis är en form av jästsvamp som kan sätta sig på tungan, insidan av kinderna eller i svalget. Orsaken till varför man drabbas kan t.ex. handla om en dålig kosthållning med mycket socker, dieter eller att man använder läkemedel för behandling av munhålan.

Det finns dock sätt att bli av med den jobbiga jästsvampen. Vi rekommenderar att du kombinerar Sunstargums unika produkter för svamp i munnen med en balanserad och mer hälsosam kost. Med deras moderna och högteknologiska tandborstar och munvårdsprodukter får du en friskare och starkare mun med tänder som är vitare. Du kan också testa deras munvatten för ett långvarigt förebyggande.

Mat att undvika

Har du drabbats av svamp i munnen finns det dock en hel del mat som du bör undvika. Här är det främst socker som är boven och således något du bör utesluta. Vi avråder dig även från att äta mat som innehåller mycket stärkelse, samt mat som innehåller jäst och mögel, t.ex. många mögelostar. Genom att undvika den här typen av mat kan du minska risken för att svampen sprider sig, samtidigt som du förebygger och minskar risken för att du ska drabbas igen.

Finns det mat som läker ut candidiasis?

Ja, det finns faktiskt mat som har visat sig ha mycket bra effekt på just candidiasis. Här ska du satsa på frukter som är så sockersnåla som möjligt, samt mat som innehåller mycket protein, t.ex. torsk och kyckling. Det finns även studier som visar på att stärkelsefria grönsaker är ett bra alternativ, samt fullkornsgrödor och nyttiga fetter. Fördelen med att använda den här dieten är inte bara att du kan svälta ut och få kontroll över svampen i munnen, utan att du också boostar immunförsvaret och blir hälsosammare.