3 stressfria tips inför middagsbjudningen

Har du ont om tid, men lovat att bjuda nära och kära på middag? Inga problem, här hittar du de bästa tipsen för hur du anordnar en lyckad middagsbjudning utan att du behöver stressa.

Beställ drycken online

Drycken är ofta central på middagar och fester, så se till att planera i god tid vilken dryck du vill servera. Du kan enkelt beställa vin hos Vinoteket och få snabb leverans hem till dörren. Vinoteket erbjuder många olika sorters viner så du kommer garanterat att hitta något som passar just din middag. Det kan vara bra att välja flera olika sorters viner så att alla gäster har något som de gillar. Ett vitt och ett rött vin passar bra till maten och utöver det bör du kanske även beställa ett mousserande vin som välkomstdrink. Glöm inte bort att beställa alkoholfri dryck till gäster som inte dricker alkohol.

Anlita en cateringfirma

Du som värd eller värdinna bör vara närvarande med gästerna. Undvik därför att stå i köket när gästerna kommer. Bjud på något som du kan laga i förväg eller beställ catering så slipper du matlagningsstressen när gästerna kommit.

Gör en spellista i förväg

Sist men inte minst bör du tänka på musiken. Bra musik kan sätta stämningen på tillställningen. Gör en trevlig spellista dagarna innan middagen så slipper du behöva tänka på det.

Trevlig middag!