Stäng dörren om matoset

Ibland händer det att även den mest rutinerade mästerkock begår misstag i köket. Röken står som en plym ur ugnen och oset från stekpannan sprider sig okontrollerat. Då kan det vara skönt att ha en dörr att stänga till.

Stoppa os och buller

Man ska inte placera brandvarnare i köket eftersom de då riskerar att lösa ut av harmlöst matos. Men även om den sitter precis utanför kan rök och partiklar leta sig ut ändå. Risken för falsklarm minimeras avsevärt med en stängd dörr. Innerdörrar hindrar dessutom riktiga bränder från att sprida sig alltför fort. Som en extra bonus dämpas slammer och oljud ifall du lagar mat tidigt på morgonen eller sent på kvällen då övriga familjemedlemmar försöker sova.

Vanligtvis har man innerdörrar i samma stil i hela huset, så har du redan innerdörrar från till exempel GKDoor kan du välja ytterligare en i liknande utförande. Viktigt är att tänka på åt vilket håll du hänger dörren – den ska förstås inte blockera kylskåpet eller besticklådan när den är öppen. Är köket riktigt trångt kanske det är bättre med en skjutdörr.

Smarta detaljer

Har du gott om plats kan du bygga ett skafferi och istället för vanlig skåplucka sätta dit en dörr med tjusiga glaspartier. Då kan du lätt se vad du har i lager utan att behöva öppna dörren. Både skjutdörrar och vanliga dörrar hos GKDoor finns med glasrutor i olika utföranden.

Sist men inte minst är dörrar perfekt som extra förvaringsutrymme. Häng en kroklist på ovansidan och vips har du extra mycket utrymme för förkläden, handdukar, slevar eller annat du behöver ha nära till hands.